Suflet drag


Există oameni pe care îi admiri până la capăt. Îi privești de jos, cum cresc în suflet și nu se opresc niciodată. Te învață să trăiești simplu, fără neputințe programate-n listă socială, fără complicații voit existențiale. Îți amintesc despre tine cum obișnuiai să fii, într-o libertate exuberantă, însă fără a neglija binele nimănui.

379006_2964488715488_689327086_nAșa era bunica mea. Ochi senini, privire tulburătoare în expresie, bucurie de revedere în îmbrățișare strânsă: „Draga bunicii, ai slăbit.” Un exemplu viu de credință, de bunătate, un „vraci” spiritual al familiei, ținând în mână Psaltirea, și „Quo Vadis” ca lectură suplimentară: „Tare-i frumoasă cartea asta”. Un suflet în care au încăput alte 10 suflete mici, din care au crescut nepoți și strănepoți, peste o sută, purtând în ochi semnele frumuseții ei în riduri de expresie întotdeauna zâmbind, calde. Un om care a știut să creadă în oameni, să le dea speranță, putere și să nu uite să-l bucure și pe „Ghiocel” al nimănui cu o ciorbă la amiază în fiecare zi.

Să ni te odihnești, bunică dragă! Să ne veghezi și să te bucuri de tot ce n-am putut împărți cu tine în 93 de ani.

Iar, când ne-om întâlni, să-ți umpli din nou casa sufletului de nepoți și chipul de bucurie pură, așa cum ne-ai obișnuit.

Dumnezeu să te ierte! Noi n-avem ce-ți ierta vreodată!

Advertisements

8 thoughts on “Suflet drag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s