Fericirea, alegere și coincidență


Fericirea e un conținut cu ambalaj verde, strălucind de prospețime și de sens. Se desface ca o bomboană, cu degetele tremurând de surpriză și gustul în expectativă conturat în papile. Dinăuntru, bucuriile adunate se expandează în oameni, conturând sufletelor trupuri, cu priviri atât de dragi, încât transpiră bună dispoziție și frumusețe, sub fiecare sprânceană.happiness-via-we-heart-it

Fericirea e întotdeauna personală. Dacă scutul fiecărei măști nu cade, în contact cu sufletele mari, fericirea nu e posibilă; rămâne în stare de imaginativ și speranță, în stare de neputință incoerentă și gravă. Nu, fericirea nu presupune măreție în mod vădit! Se clatină pe un covrig împărțit, pe un optimism exersat într-o copilărie exacerbată cu anii, pe o stare de bine comod, cu sufletele celorlalți în brațe.

Fericirea mea se împarte și crește – un paradox firesc, o alegere și o coincidență, din care se nasc fericiri alternative.

Unii dintre noi știu mai bine să împartă. O conferință despre fericire va avea loc aici, pe 5-6 octombrie 2013, ca provocare a Asociației Inițiativa pentru fericire. Detalii despre bilete și locuri găsiți aici.

Advertisements

9 thoughts on “Fericirea, alegere și coincidență

  1. Fericirea este o utopie, asa cum este senzatia ca putem atinge un curcubeu, dar este o utopie nascuta si inabusita in interior. Moare si nici nu stim de ea. Nu exista definitie de sine statatoare pentru definitie, doar “ce-ar fi fost daca”-uri sporadice si false ameteli si imbatari de moment. 🙂

    • Fericirea e bucuria dusa la extrem, e tangentiala, in momente in care realizezi ce ai. Poate fi o constienta exacerbata a lucrurilor pe care refuzi sa le vezi de obicei, poate fi un cumul de lucruri frumoase care ti se intampla. Tot ce e ideal e utopic. Asta pentru ca tindem sa ducem lucrurile in extrema, dorindu-ne mereu mai mult:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s