Descântec


Să plouă… Lent… Cu miros de flori de cireș și praf. Cald, mângâind pielea însetată. Cu soare, pentru ca sfârșitu-i tăcut să se piardă-n curcubeu.

Să plouă… Cu ropot! Ritmic, muzical, dansant, în melodie neștiută, colorat în sunet și în iarba deodată vie pe trotuare.

Să plouă… Cu tunet! Zgribuliți și cu părul ud mirosind a ploaie, copiii să se-ascundă-n plapumele întinse până-n ochi, râzând și spunând povești, înghesuiți coate-n coate, cu viața încinsă în obraji și-n ochii calzi.

Să plouă… Cu fulger! Cerul să se-aprindă în culoare stridentă, pâlpâind ca un bec dându-și ultima suflare. În noapte, să lase umbre nedorite în perete, născând povești noi, șoptite…

Să plouă… Repede, fără răgaz, cu picuri fără formă, în râuri calde. Umbrelele să-și vadă culoarea în luciul trotuarelor iar balerinii înecați să-și caute drumul precaut, printre băltoace proptite ilar în mijloc de drum… Să miroasă a ploaie și a smoală stinsă.

Să plouă… A muzică! Grăbit și lent, colorat, întunecat, rece și cald, indecis, stins… Fereastra să fie deschisă iar perdeaua albă, discretă-n contur de floare, să atârne pe geam, pentru că șuieră vânt de primăvară. Să fie cald în cameră și totodată frig a ploaie, simțit strident în porii treji, iritați de surpriză. Pantofii preferați să-și uite culoarea și să poarte greoi pe talpă un strat gros de noroi proaspăt cu miros de țară…

Să plouă afară și-n dorul meu de primăvară vie!

Enya – Listen to the rain

Advertisements

14 thoughts on “Descântec

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s